Krémová žampionová polévka s bylinkami

krémová žampionová polévka
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    10
  • Ready In
    55 min

Krémová žampionová polévka s bylinkami

Krémová žampionová polévka je skvělý recept pro všechny, kteří si příliš nepotrpí na ‘vodnaté’ vývary. Tento neobvyklý recept na krémovou polévku z čerstvých žampionů opravdu doporučuji vyzkoušet. Velmi příjemná houbová polévka s nádechem česneku, šalotky a bylinek. Navíc jsou podle Healthline houby zdraví prospěšné a obsahují vitamíny i antioxidanty.

Jak na jednoduchou houbovou polévku?

  • Nejprve orestujte potřebnou zeleninu v receptu
  • Poté přidejte žampiony a vařte dokud nezměknou
  • Přidejte mouku a míchejte dokud směs nezhoustne
  • Nakonec přidejte vývar, víno a smetanu

Jak krémovou houbovou polévku vylepšit?

Pokud jste si mysleli, že výsledná polévka už nemůže být lepší, tak může. Přidal jsem totiž pokličku z listového těsta a misku s polévkou včetně pokličky jsem zapekla. Křupavá máslová krusta se dokonale spojuje s chutí krémové polévky. K tomuto vylepšení však potřebujete mít při ruce polévkové misky místo talířů.

Mohu polévku zamrazit?

Jistě. Umístěte krémovou polévku do vhodné nádoby a v mrazáku skladujte až 2 měsíce. Krémová žampionová polévka je přesně to, co chcete vyzkoušet zejména v chladném podzimním počasí.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Krémová houbová polévka

Polévka s pokličkou

    Postup

    Ze všeho nejdříve si prolisujte česnek a nakrájejte mrkev i šalotku na kostičky. Houby si nakrájejte na plátky. V této polévce nic nebudeme mixovat jak je zvykem. Potřebnou hustotu polévky získáme pomocí mouky a smetany ke šlehání.

    Krok1

    V hlubokém hrnci rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dokud cibule nezesklovatí. Přidejte mrkev na kostičky a míchejte zhruba 2 minuty. Nyní přidejte nakrájené žampiony a vařte další 4 minuty. Poté plamen snižte a přidejte mouku a za stálého míchání ji restujte 2 minuty.

    Krok2

    Nyní přilijte víno a vařte dokud se alkohol nevypaří (3-4 minuty). Poté přidejte kuřecí vývar, sušený tymián, sůl, pepř a vařte dalších 15 minut na středním plameni. Na konec přidejte smetanu ke šlehání a vařte další 3 minuty.

    Krok3

    Polévku máte hotovou a nyní můžete připravit pokličku z listového těsta. Z listového těsta si vykrojte kruh větší než je vaše miska. Těsto přehoďte přes misku s porcí polévky a okraje důkladně přetáhněte přes okraje misky. Nyní smíchejte vejce s vodou a směsí listové těsto potřete. Dejte do trouby na 15 minut při 190 stupních dokud listové těsto nebude krásně zlatavé.

    Závěrem

    Nejlépe chutná s Foccaciou a já přidávám čerstvý tymián na ozdobu. Doporučuji vyzkoušet tzv. pokličku z listového těsta. Určitě tím své hosty ohromíte.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..